Haragia plantxan, foiearekin eta onddoekin




OSAGAIAK (4 lag.)

Haragia
1 kg haragi (bola-haragia)
gatza

Onddoak
200 g onddo
3 baratxuri
oliba-olioa
25 g gurin
haragi-salda edo ura
perrexila
gatza

Foiea
200 g foie
gatza
azukrea
piperbeltza


NOLA EGIN

Onddoak
  • Salteatu zartagin batean onddoak.
  • Jarri baratxuri batzuk, txikiturik, oliba-oliotan gorritzen. Gorritzen hastean, gehitu gurin pixka bat. Ondoren, gehitu onddoak salteaturik.
  • Gehitu haragi-salda edo ur pixka bat, eta perrexil pixka bat ere bai. Eman irakinaldi bat, eta gorde.

Foiea
  • Moztu foiea xerratan. Eman bi aldeetan gatza, azukre pixka bat eta piperbeltza.
  • Egin foiea plantxan, su bizian, bi aldeetatik.
  • Bi aldeak ongi gorritutakoan, jarri labeko erretilu batean, eta sartu labean. Eduki bertan epel-epel, jan arte.

Haragia
  • Moztu haragia xerra loditan, eta egin plantxan.

Platerean nola
  • Lehendabizi, jarri onddo batzuk platerean.
  • Ondoren, jarri haragi-xerrak gainean.
  • Azkenik, jarri foiea gainean.

Osorik irakurri