Etxarri Aranazko Karrikestu elkarteko sukaldaritza ikastaroan jasotako errezetak

Natillak

2014 mai 07 None

OSAGAIAK (10 lag.)Natillak2 l esne18 arrautza150 g irin300 g azukre1 kanela makila1 limoi azalkanela-hautsaMaria galletak NOLA EGINNatillakJarri eltze batean litro bat esne, kanela makila eta limoiar…
Izokina zizekin

2014 api 30 None

OSAGAIAK (4 lag.)Ziza-saltsa eta zizak labean250 g ziza (kardu zizak, adibidez)200 g esne-gainarrain-salda edo uraoliba-olioagatzaperrexila2 baratxuriIzokina1 kg izokingatzaoliba-olioaNOLA EGINZiza-s…
Tolosako ganbak

2014 api 23 None

OSAGAIAK (4 lag.)Aza-saltsa200 g azaoliba-olioagatza200 g esne-gainBabarrun-saltsa200 g babarrun (eginik)200 g patata1 tipula (morea, aukeran)oliba-olioagatzaGanbak20 ganba2 baratxurioliba-olioagatza…
Euskal pastela

2014 api 16 None

OSAGAIAK (8 lag.)Masa hautsia½ kg irin250 g gurin2 arrautza150 g azukrelimoi erdi baten zukualimoi-birrinduralaranja-birrindura1 kopa ronPastel-krema1 l esne200 g azukre100 g irin10 arrautza1 kanela-…
Arkumea karduarekin eta alkatxofekin

2014 api 09 None

OSAGAIAK (4 lag.)Kardua1 kardu1 limoigatzaAlkatxofak6 alkatxofa1 tipula1 baratxurigatzaArkumea1 kg arkume1 tipula4 baratxuriirina½ l ardo zuri1 kopa koñakoliba-olioagatzaNOLA EGINKardua  Kardua …
Tuterako kukuluak, antxoekin eta hegaluze-mendrezkarekin

2014 api 02 None

OSAGAIAK (4 lag.)1 kukulu1 lata antxoa1 lata mendrezkaoliba-olioaModenako ozpinagatzaNOLA EGINKendu kukuluei kanpoko hosto batzuk, punta moztu eta uretan garbitu.Moztu kukulu bakoitza lautan edo seit…
Platano-krema, kakao-saltsarekin

2014 mar 26 None

OSAGAIAK (10 lag.)Platano-saltsa1 kg platano200 g azukre100 g urNatillak1 l esne200 g azukre10 gorringoKakao-saltsa200 g kakao200 g urPlatano-saltsaPlatanoak zuritu, zatitu eta jarri irabiagailuaren …
Legatza escalibadarekin

2014 mar 20 None

OSAGAIAK (4 lag.)Legatza1 kg legatzoliba-olioagatzaEscalibada1 piper gorri1 berenjena1 tipulaoliba-olioagatzaModenako ozpin-kremaEscalibadaJarri labeko erretilu batean piperra eta berenjena osorik, o…
Arrain-zopa

2014 mar 12 None

OSAGAIAK (4 lag.)1 legatz / zapo / aingira buru½ kg txirlaganbak 5 tipula2 azenario1 porru1 lata tomateoliba-olioagatzauraogiaTxirlak: hasieran, jarri txirlak uretan, gero beharko ditugu-eta.Ganbak: …
Haragia plantxan, foiearekin eta onddoekin

2014 mar 05 None

OSAGAIAK (4 lag.)Haragia1 kg haragi (bola-haragia)gatzaOnddoak200 g onddo3 baratxurioliba-olioa25 g gurinharagi-salda edo uraperrexilagatzaFoiea200 g foiegatzaazukreapiperbeltzaNOLA EGINOnddoakSaltea…
Borraja, zizekin eta zigalekin

2014 ots 26 None

OSAGAIAK (4 lag.)Borraja1 borraja1 baratxurioliba-olioagatzaBorraja-kremaborraja-hostoakekilore-olioaPerretxiko beltzak, tronpetak½ tipula½ porru200 g perretxiko beltz (tronpeta)Zigalak16 zigalaoiba-…
Torradak

2014 ots 19 None

OSAGAIAK (4 lag.)Torradak1 ogi1 l esne1 kanela makila200 g azukre2 arrautzaekilore-olioaazukreakanela-hautsaNOLA EGINTorradakJarri eltze batean esnea eta kanela makila, eta berotu, irakin arte. Hozte…