73.Xabier Amaro: 40:49
74.Mari Carmen Zalbidea: 42:59
75.Sergio Martis: 44:21
76.Maria Jimenez: 45:03

Running Ziordia taldeak antolatutako Ziordiko II. Herri Krosa jokatu zen igandean. Lehenik eta behin, kategoria txikiko lasterketen txanda izan zen –77 neska-mutiko aritu ziren guztira–, eta eguerdian abiatu zen nagusien proba (6,8 km). Korrikalariek Ziordian antolatutako zirkuitu ederrari hiru buelta eman behar izan zizkioten. Sakanako Atletismo Koparako baliagarria zen bigarren lasterketa izan zen Ziordikoa.

Izena ematea dohain zen, eta horren truke elikagaiak ekartzeko gonbitea egin zieten antolatzaileek korrikalariei, Paris 365 jantoki sozialerako jaki bilketa egin baitzuten. Eguerdiko bero sapari aurre eginez, 95 korrikalari zeuden izena emanda proba nagusian, eta horietatik 77 klasifikatu ziren. Andoni Agirre zumaiarra (24:24) eta Izaskun Beunza olaztiarra (28:34) izan ziren azkarrenak. Bigarrena Sergio Garcia de Eulate izan zen, irabazlearengatik 24 segundora (24:48). Iban Gonzalezek osatu zuen podiuma (24:57). Emakumezkoetan, Izaskun Beunza txapeldunarengatik 2 minutu eta 12 segundora sartu zen Karmele Ormazabal (30:22), eta Ginesa Lopez altsasuarra hirugarrena izan zen (31:50). Hasieratik multzoa osatu zuten Agirrek, Garcia de Eulatek eta Gonzalezek, baina zirkuituko bigarren itzuliko igoeran zumaiarrak erasoa jo zuen eta gainontzekoek ezin izan zioten jarraitu.

Bukaeran auzatea izan zen elkartean eta bertan burutu zen sari ematea. Lehen sailkatutakoek trofeoak jaso zituzten eta izena aurretik eman zutenen artean hainbat produktuen zozketa egin zen. Korrikalari guztiek Nafarroako Odol Emaileen oparia jaso zuten.