Beñat Katarain seigarrena Buff Epic Trail maratoian

Guaixe 2018ko uzt. 3a, 10:08

Lleidako Vall de Boín jokatutako proban onenen artean ibili zen lakuntzarra

Asteburuan Buff Epic Trail mendi lasterketa famatua jokatu zen Lleidako Vall de Boí bailaran, Skyrunning National Championship eta Migu Run Skyrunner World Series munduko txapelketetarako baliagarria. Beraz, punta-puntako mendi korrikalariak bildu ziren bertan. Lau distantziatan jokatu zen txapelketa: 11 km eta 470 m desnibel positiboko proba, 26 km eta 2.060 m desnibel positibokoa, 42 km eta 3.300 m desnibel positibokoa eta 65 km eta 5.600 m desnibel positibokoa.

Jakin izan dugunez, Beñat Katarain maratoian lehiatu zen, 42 km eta 3.300 metroko desnibel positiboa zuen proban. Lasterketa Marc Pinsach Rubirolak (4:23:32) eta Holly Pagek (5:03:40) irabazi zuten, baina Katarainek lan ikusgarria egin zuen. Zegaman bizi den lakuntzarra seigarrena sartu zen helmugan (4:39:19), bosgarrena sailkatu zen Euskal Selekzioko Ander Iñarraren atzetik (4:37:00). Lakuntza-Aralar mendi lasterketa irabazi eta Etxarri Aranazko Trikutrailean bigarrena izan eta gero, Pirinioetan ikusgarri aritu da Katarain. Bestalde, Euskal Selekzioko Oihana Azkorbebeitia bigarren emakumea izan zen (5:27:55).