Atletismoa

Estarriaga, Sobredo eta Beunza Iruñeko podiumean

Guaixe 2023ko mai. 23a, 10:30
Maratoi erdiaren irteera. IÑAKI PORTO

Iruñeko Maratoi Erdiko 5 kilometroko lasterketan Asier Estarriaga bigarren eta Ivan Sobredo hirugarren izan ziren eta Izaskun Beunza emakumezkoetan bigarren

Maiatzaren 14an euripean jokatu zen Iruñeko Maratoi Erdia, hiriburuko kale nagusietan. Eguraldi txarrari aurpegi ona jarri zieten korrikalariek. Maratoi erdia (21 km) Grupompleo Pamplona Atletico taldeko Abdelkader Al Ghamek (33:13) eta Amaia Melerok (39:44) irabazi zuten.

5 kilometroko lasterketako podiumean sakandarrak primeran ibili ziren. Lasterketa Beste Iruñako Pedro Ruizek irabazi zuen (16:05), baina bere atzetik bigarren Hiru-Herriko Asier Estarriaga etxarriarra sartu zen, 19 segundora (16:24). Dantzaleku Sakanako Ivan Sobredo “Triki” altsasuarra hirugarren sailkatu zen (16:55). Emakumezkoetan Hiru-Herriko Sara Modrego izan zen azkarrena (17:40), eta bi segundora Izakun Beunza olaztiarra sartu zen, emakumezkoetan bigarren (17:42).