Atletismoa

Maite Beregaña Orreaga-Zubiriko podiumean, eta Sergio Garcia de Eulate atean

Guaixe 2024ko urr. 10a, 12:15

Maite Beregaña, ezkerrean, Ana Perez de Ziriza txapeldunarekin eta Adrielle Roza bigarrenarekin. IÑAKI PORTO

Dortsala zuten 1.000 korrikalarien artean Top-5ean sailkatu ziren bi korrikalari sakandarrak

Urriaren 6an jokatu zen XVII. Orrega-Zubiri Maratoi Erdia. Aurten ere errekorrak apurtu zituen Donejakue bidean Orreaga eta Zubiri batzen dituen 21,300 km-ko lasterketak. Antolakuntzak salgai jarritako 1.000 dortsalak agortu ziren, eta, eguraldia lagun, lasterketa paregabeaz gozatu zuten. Tartean makina bat sakandarrek parte hartu zuten proban.

Irabazlea Hodei Lujanbio goizuetarra izan zen (1:19:44), baina ezin izan zuen joan zen urtean Xabier Maciasek ezarritako errekorra apurtu (1:17:55). Ordu batzuk lehenago Iparraldeko proba batean aritu zen goizuetarra, eta pozarren zegoen. Bigarrena Jon Ridruejo izan zen (1:212:01), hirugarren Asier Gutierrez (1:24:12) eta laugarren, eta podiumera sartzear, 3 segundo eskasengatik, Sergio Garcia de Eulate altsasuarra (1:25:15).

Emakumezkoetan lehia estuagoa izan zen. Ana Perez de Ziriza 25 urteko atleta gaztea gailendu zen (1:42:41). 22 segundo atera zizkion bigarren sailkatutako Adrielle Rozari (1:43:03), eta 36 segundo hirugarren sailkatutako Maite Beregaña uharte arakildarrari (1:43:17). Perez de Zirizak ez zuen Laura Solak duen errekorra gainditu (1:27:33).

Argazkiak: IÑAKI PORTO (Diario de Noticias).