Esne frijitua

Erabiltzailearen aurpegia Karrikestuko errezetak 2013ko abe. 18a, 20:00





OSAGAIAK (4 lag.)

Krema
1 l esne
6 gorringo
130 g irin
200 g azukre
1 kanela-makila
1 limoi azal
gurina

Frijitzeko
2 arrautza
irina
olioa

kanela-hautsa
azukrea

NOLA EGIN

Krema
  • Aukeran, hobe da krema bezperan egitea.
  • Berotu eltze batean esnea, kanela makila eta limoi azala, irakin arte.
  • Nahastu katilu batean azukrea eta irina. Gehitu 6 gorringo. Gorringoekin egin ordez arrautzekin egin nahi badugu, 5 arrautza erabili. Dena ongi nahastu, orea egin arte.
  • Sutan genuen esnea katilura bota eta ongi nahastu. Bota nahasketa eltzera, iragazirik; jarri berriz sutan eta etengabe nahastu, irakin arte. Lodi-lodi dagoenean, zabaldu erretilu batean olio pixka bat edo gurin pixka bat, krema ez itsasteko, eta krema bertan zabaldu. Pasatu gurina kremarekin gainetik.
  • Zoldarik ez sortzeko, jarri kremaren gainean film plastikoa. Hozten utzi.

Frijitzeko
  • Krema laukitan zatitu, zatiak irineztatu, arrautzetan busti eta olio berotan frijitu.
  • Jarri erretilu batean sukaldeko papera, olioa xurgatzeko, eta utzi frijitutako zatiak gainean.
  • Zerbitzatu baino lehen, nahastu azukrea eta kanela-hautsa katilu batean, eta bota gainera.
  • Epel edo hotz jan daitezke.

Osorik irakurri