Patatak garbitu, gatz larria eman eta aluminio-paperarekin bildu. Jarri erretilu batean, eta gehitu ur pixka bat. Labean sartu, 45-50 bat minutuz, 220º-250º-tan. Patatei labana bat sartu, eta, aise sartzen bada, patatak eginik egonen dira.
Olagarroa
Moztu olagarroaren garroa takotan.
Jarri zartagin bat sutan, olio pixka bat gehituta. Olioa bero-bero dagoenean, kendu zartagina sutatik eta gehitu olagarroa. Jarri su bizian, olagarroaren ur guztia lurrundu arte. Olagarroa zartaginean ongi itsatsi arte utzi; hori dela-eta, hobe da zartagin zahar bat erabiltzea.
Olagarroa eginik dagoenean, gehitu olio pixka bat, eta gorritu baratxuri txikituak bertan.
Gazta-krema
Jarri kazola batean esne-gaina gatz pixka bat gehituta, eta jarri sutan, irakiten hasi arte. Irakiten hasitakoan, gehitu behi-gazta zatitxotan, eta su eztian eduki, irakin gabe, gazta-zatiak urtu arte.
Bukatzeko, irabiagailuarekin txikitu; jarri berriz sutan eta eman irakinaldi bat.
Platerean nola
Moztu patata xerratan, azal eta guzti. Bota olio pixka bat gainean.
Jarri olagarroa pataten gainean.
Bota gazta-krema olagarroaren eta pataten gainean.