OSAGAIAK (4 lag.)
Endibiak
4 endibia
1 tipula fresko
Ozpin-olioa
ziapea, 2 koilaratxo txiki
oliba-olioa
ozpina
gatza
perrexila
16 antxoa
oliba beltzak
NOLA EGIN
Endibiak
Kendu endibiei kanpoko hostoak, dozena erdi-edo, eta gorde gero platerean jartzeko. Endibien erdiko zatia julianan moztu, punta gogorra kenduta.
Moztu tipula freskoa julianan, eta nahastu endibia txikituekin.
Ozpin-olioa
Nahastu ontzi batean: ziape pixka bat (2 koilaratxo), 4 parte oliba-olio, parte bat ozpin, gatza eta perrexila.
Nahastu ozpin-olioa, enbidia-tipula txikituak eta olibak.
Platerean nola
Jarri 4-6 hosto platerean, eta bota gatz pixka bat gainean.
Jarri ozpin-olio-endibia-tipula-oliba nahasketa erdian.
- Bukatzeko, jarri antxosak gainean.