Bete katilu handi bat urez, eta bota bertara limoiaren zukua eta limoi erdiak. Garbitu alkatxofak eta sartu limoi eta uretan, ez belzteko.
Moztu alkatxofak zati txikitan. Zartagin batean, berotu olio pixka bat eta frijitu alkatxofak bertan, bigundu arte. Gatza eman.
Ganbak
Ganbak zuritu eta zatitu.
Baratxuria txikitu eta bota oliotara, su bizian. Baratxuriak gorritzen hasi orduko, gehitu ganba zatituak eta su bizian egin; gatzik ez eman, alkatxofek eta arrautzek badute-eta. Aukeran, gehitu koñak pixka bat.
Batu ganbak eta alkatxofak zartagin berean.
Nahaskia
Arrautzak pixka bat nahastu, gatza eman, gehitu alkatxofak eta ganbak, eta egin nahaskia zartagin batean. Nahaskia zartaginean egitear dagoela, aukeran, esne-gain pixka bat gehitu.