Bizkotxoa 170 g irin 150 g azukre 5 arrautza 1 poltsa legami
Laranja-krema 1 l laranja-zuku 200 g azukre 100 g irin 4 arrautza 6 gorringo
Bizkotxoa bustitzeko saltsa azukrea ura 1 kopa vodka
Laranja konfitatuak 3 laranja ½ l ur 150 g azukre
Esne-gain harrotua 1 l esne-gain 100 g azukre
Kakao-saltsa 100 g kakao (garratza) 200 g ur 50 g azukre
kanela-hautsa
NOLA EGIN
Bizkotxoa
Ontzi batean, zuringoak harrotu. Beste batean, gorringoak harrotu, azukrearekin batera. Beste ontzi batean, irina eta legamia nahastu.
Nahastu zuringo eta gorringo harrotuak, pixkanaka-pixkanaka. Gehitu irina zuringo eta gorringo harrotuei, pixkanaka-pixkanaka. Geldi-geldi nahastu, behetik gora.
Igurtzi molde bat gurinarekin edo olioarekin eta zabaldu irin pixka bat, bizkotxoa ez itsasteko; bestela, erabili labeko papera (landare-papera).
Gehitu orea moldera eta sartu labean, 180 gradutan, 40 minutuz-edo. Egindakoan, atera moldetik parrilla baten gainera. Hozten utzi eta xerratan moztu.
Laranja-krema
Berotu eltze batean laranja-zukua, irakin arte.
Nahastu katilu batean azukrea eta irina, eta gehitu arrautzak. Dena ongi nahastu, orea egin arte.
Sutan genuen laranja-zukua katilura bota eta ongi nahastu. Bota nahasketa eltzera, iragazirik; jarri berriz sutan eta etengabe nahastu, irakin arte. Loditutakoan, atera beste katilu batera.
Zoldarik ez sortzeko, jarri film plastikoa kremaren gainean. Hozten utzi.
Laranja konfitatuak
Laranjak ongi zuritu eta laranja-atalak banan-banan bereizi, azalik gabe.
Gorde laranjak askatu duen zukua, bizkotxoa bustitzeko saltsari gehitzeko.
Berotu ontzi batean ura eta azukrea. Azukrea desegin eta almibarra irakiten ari dela, gehitu laranja-atalak banaka-banaka eta ontziari eten gabe eragin. Eduki laranja-atalak irakiten 15 bat minutuz.
Denbora pasatutakoan, atera laranja-atal konfitatuak plater batera. Almibarra gorde, bizkotxoa bustitzeko saltsari gehitzeko.
Bizkotxoa bustitzeko saltsa
Ontzi txiki batean, ipurdia azukrez estali eta gehitu ur pixka bat. Karamelua gorritutakoan, gehitu vodka. Vodkari su eman, ontzia sutatik kendu eta utzi berez itzali arte. Gehitu laranja-atalak egiterakoan laranjek askatu duten zukua eta laranja-atalak konfitatzeko erabili dugun almibarra.
Esne-gain harrotua
Nahastu esne-gaina eta azukrea, eta harrotu.
Kakao-saltsa
Irakinarazi ura eltze batean, eta gehitu kakaoa eta azukrea. Ongi nahastu eta utzi hozten. Kopan jartzerakoan oso lodi badago, gehitu ur pixka bat.
Dena bat
Prestatu errazio guztiak erretilu zabal batean.
Jarri bizkotxo-xerra bana, eta, brotxa bat erabilita, busti xerrak bixkotxoa bustitzeko saltsarekin; ongi busti.
Jarri laranja-krema bizkotxo-xerraren gainean.
Jarri esne-gain harrotua gainean.
Jarri laranja-atal konfitaturen bat gainean, apaintzeko.
Hozkailuan utzi.
Platerean nola
Zabaldu kakao-saltsa pixka bat platerean eta jarri laranja-tarta gainean.