Kiwi-saltsa marrubi-moussearekin
OSAGAIAK (15 lag.)Kiwi-saltsa1 kg kiwi200 g azukre100 g ur6 gelatina1 kopa vodkaMarrubi-moussea1 kg marrubi200 g azukre100 g ur6 gelatina1/2 l esne-gainApaintzekokakao-hautsa4 marrubiNOLA EGINKiwi-saltsa- Kiwiak zuritu, zatitu, jarri irabiagailuaren ontzian eta gehitu kopa bat vodka.
- Almibarra egiteko, fruta-kiloko 200 g azukre beharko ditugu. Jarri eltze batean azukrea eta ura. Sutan eduki, azukrea desegin arte. Utzi epeltzen.
- Jarri gelatinak ur pixka batean, hidratatzeko. Hidratatutakoan, gehitu almibarrari eta nahastu, ongi desegin arte.
- Gehitu almibar epela kiwiei, irabiagailuarekin txikitu eta iragazi.
- Zerbitzatu kiwi-saltsa plater sakonetan, eta utzi hozten.
Marrubi-moussea- Marrubiak garbitu, zatitu eta jarri irabiagailuaren ontzian.
- Gorde marrubi batzuk, lauren bat edo, platera apaintzeko. Xerratan moztu eta gorde.
- Almibarra egiteko, fruta-kiloko 200 g azukre beharko ditugu. Jarri eltze batean azukrea eta ura. Sutan eduki, azukrea desegin arte. Utzi epeltzen.
- Jarri gelatinak ur pixka batean, hidratatzeko. Hidratatutakoan, gehitu almibarrari eta nahastu, ongi desegin arte.
- Gehitu almibar epela marrubiei, irabiagailuarekin txikitu eta iragazi.
- Esne-gaina harrotu. Gehitu marrubi-saltsari eta nahastu. Hozkailuan sartu, ongi hozteko.
Platerean nola- Dagoeneko plater sakonetan daukagu prest kiwi-saltsa.
- Gehitu marrubi-moussea gainean.
- Jarri marrubi zati batzuk gainean, apaintzeko, eta bota kakao-hauts pixka bat gainean.
Osorik irakurri