Patata-purea 1 kg patata ura gatza gurina esne-gaina 1 gorringo
Ziape-saltsa 1 bote txiki ziape 1/2 l haragi-salda gurina irina esne-gaina gatza
NOLA EGIN
Patata-purea
Patatak zuritu, zatitu eta egosi; gatza eman.
Egositakoan, ur erdia-edo kendu eta gehitu gurin eta esne-gain pixka bat. Egosi dena pixka batean eta irabiagailuarekin txikitu.
Azkenik, gehitu gorringoa eta nahastu.
Ziape-saltsa
Urtu gurin pixka bat ontzi batean. Urtutakoan, gehitu irin pixka bat eta ongi nahastu. Gehitu haragi-salda beroa, ongi nahastu eta irakinaldi bat eman.
Gehitu ziapea, bote txiki baten erdia-edo, eta gehitu esne-gain pixka bat. Nahastu eta eman irakinaldi bat.
Azkenik, gehitu gatz pixka bat.
Ahate-bularkia
Egin ebaki batzuk ahate-bularkiari, koipearen aldean, eta parrillan egin, azalaren aldetik. Azalaren aldea kurruskari dagoenean, buelta eman eta haragiaren aldea egin 2 bat minutuz; gustuak gustu, haragia gorri antza jaten da. Gatza eman.
Bularkia zartagin batean egin behar badugu, kendu koipearen erdia-edo, eta, zartaginean egiten ari garela koipea urtu eta pilatu ahala, kendu
Platerean nola
Jarri alde batean patata-purea, eta ziape-saltsa bestean.