Natillak 1 l esne 6 gorringo 200 g azukre kanela gurina 1 kanela makila 1 limoi azal
NOLA EGIN
Natillak
Jarri eltze batean esnea eta kanela makila, eta berotu, irakin arte. Esnea sutatik kendu.
Nahastu katilu batean azukrea eta gorringoak.
Esnea pixka bat hoztutakoan, nahastu esnea eta azukre-gorringoak katiluan, pixkanaka-pixkanaka.
Bota nahasketa eltzera, iragazirik; jarri berriz sutan eta etengabe nahastu, baina ez du irakin behar. Etengabe nahastu egurrezko koilara batekin. Nahikoa loditutakoan, koilaran arrastoa uzten duenean, egina egonen da.
Atera berehala katilu edo erretilu handi batera, hozteko.
Natillak hala egin ordez, beste aukera bat da pastel-krema egitea eta esne gehixeago gehitzea, arintzeko.
Platerean nola:
Zerbitzatu natillak plater sakon batean eta bota kanela-hautsa gainean. Galletaren bat jar daiteke gainean edo alde batean.