Jarri eltze batean ura eta gatza, eta berotu irakiten hasi arte. Irakiten ari dela, gehitu borraja eta jarri tapa. Berriz irakiten hasten denetik kontatzen hasita, egosi 5 bat minutuz.
Atera borraja eltze altu batera eta gehitu egosteko erabili dugun ur pixka bat, borrajak duen bolumenaren erdia-edo. Irabiagailuarekin ongi-ongi txikitu eta gero gehitu ekilore-olioa pixkanaka-pixkana, kikara pare bat-edo, maionesa arin bat egin behar bagenu bezala.
Iragazi. Irakinaldi bat eman zerbitzatu baino lehen.
Tipula freskoen saltsa
Tipulak zuritu, lautan moztu eta jarri labeko erretilu batean. Gehitu oliba-olioa eta gatza, eta labean egin, 40 bat minutuz, 200º-tan.
Jarri gurin pixka bat kazola batean. Gurina sutan urtu, gehitu labean egindako tipulak eta nahastu.
Gehitu irin pixka bat, nahastu eta urez estali. Eman irakinaldi bat, irabiagailuarekin txikitu eta iragazi. Irakinaldi bat eman zerbitzatu baino lehen.
Bakailaoa
Bakailao zatiak plantxan egin, azala beheraka duela. Beheko aldea egiten den bitartean, zabaldu olio pixka bat gaineko aldean.
Azala ongi gorritutakoan, bi aukera ditugu: berehala jan behar badugu, bakailao zatiak ongi-ongi egin azalaren aldetik, buelta eman eta plantxan bukatu; geroxeago jan behar badugu, jarri bakailao zatiak labeko erretilu batean, azala goraka dutela, eta labean egin 5 bat minutuz, 180º-tan.
Platerean nola
Lehendabizi, jarri borraja-saltsa.
Jarri erdian bakailao zatia.
Azkenik, zabaldu tipula-saltsa bakailao zatiaren gainean.