Legatza escalibadarekin

Erabiltzailearen aurpegia Karrikestuko errezetak 2014ko mar. 20a, 19:30




OSAGAIAK (4 lag.)

Legatza
1 kg legatz
oliba-olioa
gatza

Escalibada
1 piper gorri
1 berenjena
1 tipula
oliba-olioa
gatza

Modenako ozpin-krema


Escalibada
  • Jarri labeko erretilu batean piperra eta berenjena osorik, olioz bustita eta gatz larria emanda.
  • Labea bero dagoela, 250º-tan, labean sartu. Barazkien goiko aldea eginik dagoenean, buelta eman eta labean sartu, erabat egin arte. 45 bat minutu beharko ditu guztira.
  • Piperrak zabaldu, haziak kendu, azala kendu eta tiratan moztu. Hobe epel dagoela egiten badugu. Ez bota piperrak eta berenjenak askatu duten ura.
  • Berenjenari azala kendu eta txikitu.

Tipula
  • Tipula txikitu eta potxatu.
  • Jarri berenjena txikitua kazo batean, eta gehitu potxatutako tipularen erdia. Gehitu berenjenak eta piperrak askatu duten ura. Irabiagailuarekin txikitu eta iragazi.
  • Beste kazo batean, nahastu piperra, tiratan mozturik, eta potxatutako tipularen beste erdia. Nahastu eta gorde.

Legatza
  • Legatzari gatza eman.
  • Plantxa bero-bero dagoela, zabaldu gainean olio pixka bat, eta legatza bertan egin, azala goraka duela. Bota olio pixka bat gainera.
  • Legatza gorritutakoan, labeko erretilu batera atera, azala beheraka duela. Aurretik, zabaldu olio pixka bat erretiluan, ez itsasteko. Azalaren aldea egin gabe utziko dugu, legatza labean eginen delako erabat.
  • Labea bero dugula (200 gradu), bertara sartu 5 bat minutuz. Arrainari salda moduko likido zuri bat ateratzen hastean, arraina prest egonen da.

Dena bat
  • Lehendabizi, jarri platerean berenjenaren eta tipularen saltsa.
  • Ondoren, jarri legatza gainean-
  • Gero, legatzaren gainean, piper-tipula.
  • Azkenik, apaindu Modenako ozpin-krema pixka batekin.


Osorik irakurri