OSAGAIAK (4 lag.)
Borraja
1 borraja
1 baratxuri
oliba-olioa
gatza
Borraja-krema
borraja-hostoak
ekilore-olioa
Perretxiko beltzak, tronpetak
½ tipula
½ porru
200 g perretxiko beltz (tronpeta)
Zigalak
16 zigala
oiba-olioa
gatza
2 baratxuri
perrexila
NOLA EGIN
Borraja
Bereizi zati zuria (orri-mamiak, penkak) eta berdea, eta moztu orri-mamiak 3-4 cm-ko zatitan. Nahi izanez gero, kendu izkinako zatia luzetara. Garbitu. Gorde zati berdea.
Jarri eltze batean ura berotzen, gatza emanda. Irakiten hasitakoan, gehitu borraja-hostoak. Eman irakinaldi bat, eta atera ur hotzez eta izotzez betetako ontzi batera.
Beste eltze batean, egin gauza bera orri-mamiekin. Baina eduki irakiten 3-4 minutu, tapa jarrita. Orri-mamiak ere atera ur hotzez eta izotzez betetako beste ontzi batera.
Perretxiko beltzak, tronpetak
Zartagin batean, potxatu tipula eta porrua, txiki-txiki mozturik eta gatza emanik.
Potxatutakona, gehitu perretxiko beltzak tiratan moztuta, luzetara. Eduki sutan, egin arte.
Borraja-krema
Jarri borraja-hostoak irabiagailuaren ontzian, gehitu kikara pare bat ekilore-olio, eta txikitu irabiagailuarekin. Behar baldin badu, gehitu borraja-hostoak egosteko erabili dugun ur pixka bat.
Jarri ontzi batean, iragazita, eta eman irakinaldi bat.
Zigalak
Igurtzi olioz labeko erretilu bat, eta jarri zigala zurituak gainean.
Bota gainean baratxuriak txikiturik, gatz pixka bat eta oliba-olio pixka bat.
Sartu labean, 200 º-tan, eta egin 2-3 minutuz.
Egindakoan, atera eta bota perrexil pixka bat gainean.
Dena bat
Platerean nola
Zabaldu borraja-krema plater zabal batean.
Jarri borraja-perretxikoak gainean.
Azkenik, jarri zigalak gainean.